pátek 27. ledna 2017

Seznamte se s Johnem Coreyem

Velmi zvláštním způsobem jsme se dostal k bývalému Newyorskému detektivovi... Tento je výplodem pera amerického spisovatele Nelsona DeMille. V rádiu neustále nabízeli dramatizaci knihy Noční pád (2014) a tak jsme si ji půjčil v knihovně. V této knize řeší John Corey (JC) s manželkou nesrovnalosti při vyšetřování 5 let staré havárie osobního letadla. V pořadí knih o JC je to třetí kniha. A svérázný humor hlavního protagonista mne dostal tak, že jsem si postupně půjčil i další knihy.

První ze serie je Ostrov Antrax (2013). John se po tom, co je ve službě postřelen, léčí v domě svého strýce na Long Islandu. Je místním šerifem přizván k vyšetřování podivné dvojnásobné vraždy zaměstnanců Střediska pro výzkum chorob. I přes nesnáze a s nasazením sobě vlastním dotáhne vyšetřování až do konce.
V další knize, se opět setkáváme s Johnem Corey. Po postřelení se nakonec nevrátil do oddělení vražd, ale dostal místo ve speciální skupině proti terorismu v New Yorku. A hned jeho první případ Hra se lvem (2013) znovu ukáže, co v něm je. Terorista Asad Chalil (lev) se dobrovolně vzdá aby se dostal do USA. Jenže přiletí s plnou parádou a od začátku všem ukáže, jaké to je, hrát si se lvem. A v této knize se seznámí s agentkou Kate Mayfieldovou, která se stane jeho ženou.
Třetí v pořadí je výše uvedený Noční pád a Čtvrtý je Odvetný úder (2008). Odvetný úder je přísně tajný plán odvety v případě nukleárního útoku na USA. A v luxusním pánském klubu Custer Hill mají plán, jak tuto odvetu spustit.
Asad Chalil, starý známý z druhé knihy se vrací do USA, aby dokončil co zde před lety začal. A tak v knize Lev (2015) zase John Corey ukáže, že i přes velmi osobní zapojení do případu, je mu cizí hrát si na kořist a stane se lovcem.
Po tom co se John osvědčí jako lovec lvů, objeví se nový terorista s kočičím přízviskem - Panter (2015). Toto John okamžitě glosuje a doufá, že další další terorista bude Mici. John s Kate se zde vydává do přímo do jámy lvové a odlétá v roli kočičího žrádla do Jemenu.
 V češtině dosud vyšla ještě další kniha Zářící Anděl a ta je v pořadí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Blog je mrtev

 P o několika marných pokusech oživit toto místo, si i Google všiml. že sem skoro nikdo nechodí a že zde není nový obsah. A tak to přiznávám...