pátek 15. února 2019

Chtěl jsem napsat článek o nevěře

Ale...
pište o něčem, s čím nemáte zkušenosti, o kterých by se dalo napsat...
pište o něčem, co nemá v podstatě nijak vyhrazené hranice...
pište o něčem, o čem toho již bylo tolik napsáno...

A nelze nezapomenout na MUDr. M. Plzáka, který tvrdil že v manželství není otázkou zda dojde na nevěru, ale kdy na ní dojde.
Takže jen pár drobností, které jsem posbíral ze svého okolí - protože, alespoň příběhy z mého okolí tomu nasvědčují, ne nadarmo mají řidiči pověst námořníků. Na každé konečné aspoň jedna  milenka.
Je zajímavé, jak je pro některé ženy uniforma řidiče přitažlivá.
Je zajímavé, jak nezáleží na věku ani řidiče a ani té cestující...
Je zajímavé, jak se mnohé vzorce opakují.
Je zajímavé, jak se vůbec liší definice nevěry. Nebo ještě lépe pohled na to, kde je hranice nevěry.

A pokud tedy nepoložíme základní otázky a k ním odpovědi, nedostaneme se k tématu.
Z literatury a internetu je asi nejpřesnější tato definice: "Nevěra je sexuální, resp. milostný poměr s partnerem mimo manželství nebo též mimo jiný dlouhotrvající vážný vztah, s nímž se pojí slib věrnosti." 
Kupodivu hezky zpracované je toto téma na Wiki

No a teď co je slib věrnosti? Kde jsou ty hranice?
Zatímco někde je za nevěru považován již pohled na někoho jiného, jinde se za nevěru považuje až praktikovaní určitých sexuálních praktik. Někdy to co je zvenku považováno za nevěru je čistě určitý druh "povolené" polygamie či dokonce polyamorie.

A zase cizí slova a zase komplikace, jak téma uchopit.
KURNIK, a to jsem si myslel, že to budu mít hned napsané. Že prostě nevěru obecně odsoudím a bude to...
Jenže to bych nebyl já. Našel bych i mezi svými známými široké spektrum popisu nevěry a jejích důsledků. A nic není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. I mezi těmi řidiči. Je jich mnoho rozvedených. A mnoho z nich je polygamních bez ohledu na svůj současný manželský stav. A, světe div se, jsou i tací, kteří jsou ženatí a současně mají i několik milenek. A minimálně v jednom případě vím, že o tom ví i manželka. Ta pokud vím, chce pouze, aby si vybíral s rozmyslem a nedělal ostudu 😛.
Pak jsou tu také manželky, které na svého řidiče  žárlí velice. Jeden kolega takovou měl... a říkal, že byl denně večer podrobován výslechu. Jednou jsem s ním jel a jeho žena seděla na sedačce u dveří a udělal mu scénu hned v autobuse, co jako se se s těmi mladými holkami tak vybavuje. Dopadlo to tak, že si s jednou mladou začal a s manželkou se rozvedl... Pokud vím, tak je stále svobodný a na každé konečné má aspoň jednu.

Asi by možná stálo za zamyšlení, co vede nevěrníka k nevěře. Přijde mi hodně špatné, když jde o opravdovou nevěru - tj dělání něčeho za zády partnera a k jeho nevůli - s vědomím, že kdyby se to partner dozvěděl, bolelo by ho to. Nechápu to. Je hodně takových, kteří to dělají a s o to větší vervou - prý adrenalin...
Pak to někteří začnou dělat proto, že se blíží nějaká věková hranice - třeba 30. A po jejím dosažení asi skončí svět...
Kolikrát je v tom hledání něčeho, co ve stávajícím vztahu chybí. Mnoho takovýchto však časem přijde na to, že to nelze najít jinde. Nelze to najít nikdy. Aspoň ne tímto způsobem. A když mají štěstí, přijdou na to dříve, než jim na to přijde partner.

Z trochu jiného soudku. Jeden svobodný kolega tak dlouho hledal tu pravou, až se vyspal s kde kým. A přestal si žen vážit. Prostě to je jen doplněk do postele... a tak je sám a diví se tomu. Vždy najde nějakou náruč na pár chvil a pak...

A nebudu se v tom dále rýpat, ale znám i nejednu ženu, které se chovají jako chlapi. A jsou na to hrdé.
V poslední době jsem potkal dvě takové velmi zajímavé - jedna cca 27 nezadaná. Kdykoliv však potřebuje, chlapa si najde. Jenže nikoho na delší dobu. Ještě za jednoho partnera si našla vždy dalšího. A je jí divné, že s ní nikdo moc dlouho nevydrží... Té přeji, ať trochu dospěje.
Ta druhá, ta mne dostala docela dost. Né tím, že byla vdaná, ale tím jak si vše dokázala odůvodnit. Jak dokázala v tom všem pokračovat a jak si hledala chlapy - přes inzerát... Nejdůležitější pro ni bylo, že ona vlastně je zdravá a sebevědomá žena... (podle ní) Která však hledala chlapy, protože po 30 už nebude moct... Protože potřebovala únik z reality... Protože si potřebovala dokázat, že na to má... Zdravá a sebevědomá žena :P

 A na úplný závěr. jedna citace:
"Jednoduše řečeno tam, kde je nevěra něco chybí. Nevěra není chyba charakteru je to, symptom. Když mi chybí sebevědomí a potřebuji si ho doplňovat tím, že znovu a znovu nacházím někoho, kdo mě chce. Nebo mi chybí pochopení. Nebo mi chybí sebeúcta. A těch důvodu je spousta."

Jinak doporučuji i toto video, z kterého je předchozí citace.

Tady je jedno pěkné video, které na danou věc kouká s hezkým humorem

A zajímavá kombinace dotazu k tématu, protože Nevěra a sebevědomí spolu velmi souvisí.
google

PS tohle jsem psal od půlky ledna. A už to teda zveřejním, ale asi to místy nedává smysl...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Blog je mrtev

 P o několika marných pokusech oživit toto místo, si i Google všiml. že sem skoro nikdo nechodí a že zde není nový obsah. A tak to přiznávám...