pondělí 7. listopadu 2016

Sirotčinec slečny Peregrinové - film

Poslední příspěvek zde byl po přečtení knihy. Teď jsem viděl film, a možná je to dobrý "nový začátek". Jen by měl být lepší než ten film.
Film nebyl špatná, ale pokud člověk srovnává film a knihu, tak v tomto případě najde se rozdílů hodně. Takže pozor, budou tu spoilery.
Napřed bych hodnotil film jako film. Myslím si, že je zde odvedeno velmi dobré filmařské řemeslo. Taky Tim Burton je Tim Burton. Příběh je na počátku rozvláčný a trochu nepřehledný. Postavy jsou vykreslené velice slušně. Kamera je dost úchvatná a herecké výkony zajímavé.
A teď začnu srovnávat - i děj je v knize pomalejší na rozjezd. Postavy jsou však v knize hlubší a prokreslenější. Navíc je tu několik odchýlení od knihy a ten konec... to je někde o ničem jiném.
Asi je pravda, že kniha má tři díly, které jsou místy rozvláčnější... ale zase by se daly natočit tři filmy.
V knize je psychiatr muž a tady žena. Vůbec se tu neřeší další vztahy mezi panem Baronem a Slečnou Peregrinovou. V knize má Emma schopnost vyvolat oheň a ve vzduchu létá Oliva, tady je to obráceně...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Blog je mrtev

 P o několika marných pokusech oživit toto místo, si i Google všiml. že sem skoro nikdo nechodí a že zde není nový obsah. A tak to přiznávám...