Původní recept je z maminčiny ručně psané kuchařky a poprvé jsme podle ní pekl někdy na přelomu 1989 a 1990... A první buchta takto upečená byla třešňová bublanina
Tak tady je vlastní recept:
3 vejce – žloutky + sníh
2 hrnky cukru
1 vanilkový cukr
1 hrnek oleje
2 hrnky mléka
4 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
kůra a šťáva z jednoho nechemicky ošetřeného citronu
žloutky a cukr vyšleháme do pěny,
přidáme kůru a šťávu z citronu,
olej, hrnek mléka a dva hrnky mouky,
smícháme a dodáme zbytek mléka a zbytek mouky s práškem do pečiva.
Nakonec jemně vmícháme sníh.
Vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme v předem vyhřáté troubě při cca 180 °C asi 50 – 60 minut.
Pokud pečeme buchtu na plechu, je čas pečení potřeba upravit podle výšky těsta.
Lze experimentovat i s množstvím oleje a nahradit zhruba půl hrnku za další vejce. Místo jednoho hrnku mouky lze dát hrnek mletých ořechů nebo kokosu...
Dobrou chuť
Pokud jsme příliš líní a máme dobrý elektrický šlehač je možné vyšlehat vejce i s bílky dohromady.
Pro zpestření je možné polovinu těsta obarvit polévkovou lžící kakaa a vytvořit tak mramorovou bábovku.Lze experimentovat i s množstvím oleje a nahradit zhruba půl hrnku za další vejce. Místo jednoho hrnku mouky lze dát hrnek mletých ořechů nebo kokosu...
Dobrou chuť
Žádné komentáře:
Okomentovat